The Diary of a Teenage Girl op Sundance

03/12/2014

Productiehuis Caviar kondigt aan dat Marielle Hellers’ regiedebuut “The Diary of a Teenage Girl” in de officiële selectie zit van het Sundance filmfestival. Het Sundance Film Festival werd eind jaren ’70 opgericht door Robert Redfords productiehuis en is een springplank voor jonge beloftevolle filmmakers, zo o.m. indertijd voor Quentin Tarantino, Darren Aronofsky, Paul Thomas Anderson en vele anderen. Caviar is bijzonder verheugd met deze selectie.“The Diary of a Teenage girl” is een dramatisch coming -­‐ of -­‐ age verhaal met in de hoofdrollen Bel Powley, Kristen Wiig (The Secret Life of Walter Mitty, Bridesmaids) en Alexander Skarsgard (Melancholia, True Blood). Cineaste Marielle Heller is trouwens ook opgenomen in de “10 directors to watch” -­‐ lijst van het vakblad Variety voor 2015. Eerder verschenen in de lijst al Alfonso Cuaron en Christopher Nolan. Het aangrijpende scenario voor Marielles film is gebaseerd op de veelgeprezen graphic novel van Phoebe Gloeckner. Een vroegrijp en artistiek tienermeisje begint in het San Francisco van de jaren ’70 een relatie met de vriend van haar moeder. De regisseuse kreeg een plaats in zowel het Writers Lab als het Directors Lab van het Sundance Instituut.

“The Diary of a Teenage Girl” is Caviar's eerste in de US ontwikkelde en geproduceerde film. De postproductie met een uitzonderlijke mengeling van live action en animatie, vond volledig in Brussel plaats.

Caviar is een productiehuis met 6 kantoren in Europa en de VS. Haar activiteiten gaan van commercials en videoclips tot langspeelfilms, en sinds vorig jaar hoort daar nog een digitale tak bij.