Casting bericht : meisje gezocht voor filmrol !

Casting bericht : meisje gezocht voor filmrol !
18/06/2014

De voorbereidingen voor de verfilming van het boek 'J. Kessels' zijn gestart. De film 'Road Duster' is een Nederlandse/Vlaamse co-productie in regie van Erik de Bruyn, gekend van Wilde Mossels en Nadine. De opnames starten in november 2014 en lopen tot januari 2015 en vinden plaats in België en Nederland. De twee hoofdrolspelers zijn reeds gekend, nl. Nederlandse steracteurs Frank Lammers & Fedja Huêt. Voor een ander belangrijk personage werd de casting director Kris De Meester van het Gentse bureau Casting Studio (Nymphomaniac, Ex-Drummer) onder de arm genomen.

quot:Road Duster&quot: is het ongelooflijke filmverhaal van de bizarre roadtrip die de literaire pulpschrijver Frans maakt met zijn favoriete personage J. Kessels. In opdracht van een onbekende rijden ze in een oude Toyota Kamikaze van Tilburg naar de Hamburgse Reeperbahn, op zoek naar een vreemdgaande frikandellenhandelaar. Ondertussen wordt Frans steeds vaker geplaagd door hardnekkige pre-masturbatante dromen over Brigit, het meisje uit de Snackbar van Vroeger. En dan ligt er plots een lijk in de achterbak van de Kamikaze: Makkelijk gevonden maar hoe kom je er vanaf?

Brigit, de rol waarvoor we casten Brigit is de dochter van een snackbareigenaar. Ze is vernoemd naar Brigitte Bardot. En inderdaad: op 14 à 15 jarige leeftijd was ze al een mooi, sexy meisje, waar alle jongens in de snackbar en ver daarbuiten verliefd op werden. Brigit is dus een meisje dat op haar vijftiende, rijp is voor haar leeftijd. Ze is ook intelligent, maar tegelijk adolescent: ze weet wat ze in huis heeft en durft daar mee te pronken. Dat vind ze wel leuk, dat uitdagen en flirten. Dat is haar ‘natural habitat’. Maar: Ze is meer dan alleen maar sexy. Ze heeft op haar manier ook gevoel voor stijl, ze is innemend mooi en heeft iets charismatisch. Haar ogen schitteren. Ze heeft lang haar en kan goed lopen op hoge hakken. We zoeken dus een aantrekkelijk charismatisch meisje van ca. 15- 20 jaar. Je moet graag willen acteren en bereid zijn om een aantal danslessen te nemen, waarin we je zullen begeleiden.

NEDERLANDSE/VLAAMSE CO-PRODUCTIE

De productie van deze film is in handen van Sander Verdonk voor CTM Pictures (Nederland) en Eurydice Gysel voor Czar (België). Sander was eerder producent van films zoals Plan C en Anton Corbijn Inside Out:. Eurydice tekende dan weer voor de productie van Ex-Drummer, The White Queen en Borgman.

De casting is in handen van casting director Kris De Meester, bekend voor zijn castingwerk aan films zoals 'Nymphoniac' en 'Ex-Drummer'. Kris De Meester over de rol Ik zoek een zelfzekere jonge dame met een mature uitstraling. Iemand met klasse en overtuiging. Hoewel het personage een soort van droombeeld vertegenwoordigt van het hoofdpersonage in de film is het belangrijk om weten dat de scènes nooit ordinair worden:

Een casting gaat door op dinsdag 24 juni 2014 te Gent. Jongedames al dan niet met ervaring die geen schrik hebben voor de camera kunnen zich aanmelden d.m.v. hun gegevens (leeftijd, contactinformatie, ervaring, opleiding) en foto's (minimum 2 close ups, 1 totaal) te mailen naar casting@castingstudio.com.