Cargo-regisseur Gilles Coulier regisseert internationale TV-reeks ‘War of the Worlds’ met o.a. Gabriel Byrne en Elizabeth McGovern

Cargo-regisseur Gilles Coulier regisseert internationale TV-reeks  ‘War of the Worlds’ met o.a. Gabriel Byrne en Elizabeth McGovern
30/01/2019

Op 29 januari 2019 werd bekend gemaakt dat regisseur Gilles Coulier, bekend van de film Cargo en de televisiereeksen 'De Dag' en 'Bevergem', gestart is met de opnames van de internationale dramareeks War of the Worlds.  De topcast die Coulier samenstelde voor de reeks is alvast indrukwekkend. Zo worden de hoofdrollen vertolkt door Oscarwinnaar Gabriel Byrne (o.a. The Usual Suspects, Louder Than Bombs, de TV- serie 'In Treatment'), Elizabeth McGovern (o.a. Downtown Abbey, The Wife), Léa Drucker (o.a.Custody, Les Grands Esprits), Guillaume Gouix (o.a. Les Revenants) en Adel Bencherif (Frères Enemis, Un Prophète). De reeks werd geschreven door Howard Overman.

Het is het eerste wapenfeit van Gilles' internationale carrière. Ook Cargo D.O.P. - David Williamson is aan boord. Het Belgische productiehuis De Wereldvrede, dat Coulier samen met acteur Gilles De Schryver en Wouter Sap runt, is verantwoordelijk voor het continentale luik van de productie.  De achtdelige Brits-Franse coproductie wordt o.m. opgenomen in Frankrijk en de UK en wordt later dit jaar in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk uitgezonden.  Voor België is er nog geen uitzenddatum bekend.
 
War of the Worlds
War of the Worlds is gebaseerd op het science-fictionklassieker van H.G. Wells uit 1889. Deze versie heeft een hedendaagse Europese setting en geeft een beeld van wat er van de mensheid op onze planeet zou overblijven na een buitenaardse aanval. Na ‘Bevergem', Cargo en 'De Dag' was ik klaar voor een nieuwe uitdaging. 'War of the Worlds' voelt daarom als een logische volgende stap in mijn carrière. Het is een grote eer om de krijtlijnen uit te stippelen voor dit grootse internationale project en te kunnen samenwerken met deze fantastische cast. Dit is echter geen afscheid van België, ik ben  van plan om in de komende jaren de ervaring op internationaal niveau te kunnen gebruiken voor mijn werk in eigen land. Daarom ben ik ben ook bijzonder tevreden dat we met ons productiehuis De Wereldvrede, na amper 5 jaar te bestaan, een versnelling hoger schakelen en actief meewerken aan dit grootse project”, aldus Gilles Coulier.

Cargo
Cargo, de debuutspeelfilm van Gilles Coulier, ging in première op het filmfestival van San Sebastian en was o.a. geselecteerd op het BFI London, Thessaloniki, Göteborg, Talinn en vele andere steden. De film opende in 2017 het Filmfestival van Oostende en kon ook op bijzonder veel steun rekenen van pers en publiek.  Maar het werk van Gilles Coulier werd eerder ook al opgemerkt. Zo werden zijn kortfilms Ijsland en Mont Blanc, beiden geselecteerd  op het Filmfestival van Cannes. Gilles Coulier regisseerde ook recentelijk de televisieserie De Dag, naar een scenario van Jonas Geirnaert en Julie Mahieu voor Vier/Telenet.

De Wereldvrede 
De Wereldvrede is een relatief jong productiehuis uit Gent, dat sinds vijf jaar actief is op de Belgische markt. Zo was hun eerste reeks Bevergem, de eigenzinnige humoristische reeks over een West-Vlaamse gemeenschap, meteen een schot in de roos. De Wereldvrede bereidt ondertussen een nieuwe Vlaamse televisiereeks voor, maar is ook in volle voorbereiding van enkele films. De samenwerking met het Britse productiehuis Urban Myth Films is zonder twijfel een nieuwe grote stap in hun jonge bestaan. 

War of the Worlds wordt in het Verenigd Koninkrijk geproduceerd door executive producers Johnny Capps en Julian Murphy van Urban Myth Films en in Frankrijk door Canal +. Fox Europe/Africa zorgt voor de televisiedistributie. De reeks kwam tot stand met de steun van de Belgische Tax Shelter en meer in het bijzonder Scope Invest.