BRAK geselecteerd voor het FNC in Montréal !

BRAK geselecteerd voor het FNC in Montréal !
19/08/2016

BRAK (Fallow), het speelfilmdebuut van Laurent Van Lancker, is geselecteerd voor het Festival du Nouveau Cinéma (FNC) in Montréal. De 45ste editie van het FNC vindt plaats van 5 tot 16 oktober 2016.

BRAK (Fallow) is gebaseerd op de roman ‘De Ontelbaren’ van Elvis Peeters. Deze eerste langspeelfilm van documentairemaker Laurent Van Lancker vermengd hedendaagse realiteiten met een voorspelling over een mogelijke nabije toekomst. BRAK werd gefilmd in reële locaties: vluchtelingenkampen (Calais, Begijnhofkerk Brussel) en het verlaten dorp van Doel (België). In de hoofdrollen zien we o.a. Tibo Vandenborre (Rundskop), Aurora Marion (La folie Almayer) en Sam Louwyck (Anyway the wind blows). BRAK is een productie van Polymorfilms en kon rekenen op steun van het VAF (Vlaams Audiovisueel Fonds) & Podium.
 
BRAK heeft al drie prijzen gewonnen op het AVANCA Filmfestival in Portugal : Speciale Vermelding van de Jury, Prijs voor de Beste Acteur (Tibo Vandenborre) en Prijs voor de Beste Fotografie (Laurens De Geyter).
 
De film wordt op 14 september in België uitgebracht.
 
Synopsis : Fort Europa is ten onder gegaan. Noord-Europeanen zijn noodgedwongen migranten geworden. Lucas, een man uit de middenklasse, geraakt vast in een kustdorp op zoek naar een overtocht naar een beter toekomst elders anders. Doorheen de moeilijkheden en dilemma’s die hij tegenkomt, bevraagt BRAK in welke mate het doel de middelen heiligt en tot wat men bereid is om een overtocht te riskeren.

REGIE > Laurent Van Lancker
SCENARIO > Elvis Peeters & Laurent Van Lancker, gebaseed op de roman 'De Ontelbaren' van Elvis Peeters
CAST > Tibo Vandenborre, Aurora Marion, Sam Louwyck, Willy Thomas, Ken Ndiaye
PRODUCTIE > Polymorfilms - www polymorfilms.be
MET DE STEUN VAN > Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) & Podium
TAAL > Nederlands/Engels/Frans, met NL/FR ondertitels