BNP Parisbas Fortis Film Days

BNP Parisbas Fortis Film Days
18/09/2015

Over minder dan een maand kan u opnieuw voor 4 euro per film naar de bioscoop : woensdag 23, donderdag 24 , vrijdag 25 en zaterdag 26 september, kan echt iedereen meegenieten van uitzonderlijke kortingen op alle films, klant van BNP Paribas Fortis of niet ! En dat is allemaal goed en wel, maar valt er dan precies te zien ?
Zowel voor de echte cinefielen als de occasionele filmliefhebbers onder u valt er heel wat te beleven. Naast de nieuwe films en de films nog op de affiche gedurende die week, kan u ook een hele reeks exclusieve avant-premières ontdekken, aan dezelfde unieke prijs van 4 euro !

Tussen die avant-premières zit onder andere het briljante Youth: van Paolo Sorrentino. Een film die hoge ogen gooide in Cannes en die kon uitpakken met een onwaarschijnlijke cast : Michael Caine, Harvey Keitel, Paul Dano, Rachel Weisz en Jane Fonda. Een andere film die rechtstreeks overkomt vanuit Cannes is Sicario:, de nieuwe film van Denis Villeneuve. Een snoeiharde actiefilm over huurmoordenaars die opereren langs de Mexicaanse grens. In de hoofdrollen : Josh Brolin, Emily Blunt en de geniale Benicio Del Toro.
En er valt nog meer actie te beleven : met The Transporter : Refueled: breidt de populaire Transporter-franchise opnieuw uit ! De titelrol wordt deze keer ingevuld door Game of Thrones veteraan Ed Skrein.
Maar er mag ook gelachen worden ! In The Intern: is Ben – gespeeld door levende legende Robert De Niro – zijn gepensioneerdenbestaan beu. Hij grijpt een (tweede) kans wanneer hem een stageplaats op de redactie van een modesite wordt aangeboden. De rol van z’n nieuwe werkgeefster wordt gespeeld door de altijd charmante Anne Hathaway.

En aangezien de BNP PARIBAS FORTIS FILM DAYS ook de Belgische filmwereld een bijzonder warm hart toedraagt, gaan er tijdens de Film Days drie Belgische films in avant-première : de komedies Belgian Disaster van Patrick Glotz met Jean-Luc Couchard en Sam Louwyck en Deux au Carré: van Philippe Dajoux met het acteurskoppel Tania Garbarski en Charlie Dupont (beide films worden uitsluitend vertoond in Brussel en Wallonië), maar ook het gloednieuwe Vlaamse science-fiction drama Terug naar Morgen van Lukas Bossuyt met Koen De Graeve en Matteo Simoni.

Sommige avant-premières zullen plaatsvinden onder de noemer « Cinevox Happening » in het bijzijn van de cast en/of crew. Dat zal bijvoorbeeld het geval zijn bij :

Terug naar Morgen – 25/09 – Kinepolis Gent
Cafard – 25/09 – UGC Antwerpen

De volledige lijst met de programmatie en alle deelnemende bioscopen kan u bekijken op www.filmdays.be.