Bioscoop wordt even thuisbioscoop...

Corona-virus valt nu ook de filmwereld aan
13/03/2020

Ondertussen zijn er heel wat verdelers die films die nog in de bioscoop te zien waren voor de lockdown nu op VOD uitbrengen (Video on demand).

Dit zijn enkele platforms die ons/U aangereikt worden hiervoor :

- Proximus Pickx

- UniversCiné

- Lumière - Cinema bij je thuis (www.cinemabijjethuis.be)

- Dalton - Zed vanuit je zetel

Misschien interessant om ook de titels die wij doorkregen te vermelden.

- Divino Amor (29/04/2020) - VOD

- Swallow (21/04/2020) Premium VOD via Proximus Pickx en Univers Ciné

- The Beast (21/04/2020) Video on Demand via Proximus Pickx en Univers Ciné

- Bloodshot (Sony Pictures) 27/03/2020 Video on Demand (via Itunes, xbox, Google en Rakuten TV)

- L'immortale (prequel van de Italiaase Misdaadserie Gomorra), nu online te bekijken (€ 8, film blijft 48 uur beschikbaar).

- Pompei (vanaf 31/03)

Onderstaande titels van Warner Bros zijn de komende maand beschikbaar op EST via iTunes en VOD bij Telenet en Proximus.

- Just Mercy (02/04/2020)

- Motherless Brooklyn (08/04/2020)

- Birds of Prey (16/04/2020)

- The Ballad of Richard Jewell (20/04)

- La Llorona (vanaf 31/03)

 

Update 17/03/2020 10:32

Het gaat snel.  Razendsnel.  En om te illustreren hoe snel het gaat maar ook niets achter te houden laten we eerder gepubliceerde informatie gewoon online.

Eerst was er de verrassende mededeling dat de release van No Time To Die werd uitgesteld, dan heel snel en al even onverwacht, de beslissing dat bioscopen zouden sluiten.  Bioscoopverdelers annuleren persvisies, van veel films wordt de releasedatum gewoon geschrapt.  Zoals beloofd passen wij alles aan van zodra het hier op de redactie binnenkomt.

Maar... laat ons wel wezen...  dit is niet langer belangrijk, laat staan prioritair.  Dit is een ongekende situatie en crisis zoals wij nog nooit eerder zagen in ons land.  Het is wachten nu op de politiek.  De heren en dames politici die talmen, besluiteloos zijn en belangrijke tijd verloren laten gaan.  Een aantal van hen denkt niet aan het Belgische volk, wél aan de postjes, hun eigen centen, de macht die ze willen grijpen.  Nu het nog kan.  Enkele uren na het bekendmaken van de laatste poll gingen sommigen al tot de actie over.  Men wou nu plots het land redden, de crisis bezweren, indijken ook.  Maar eigenlijk was dit een laatste stuiptrekking om aan de macht te komen.

Mogen wij bij deze de beleidsmakers van dit land met aandrang vragen om de verborgen agenda even op te bergen in al hun acties en te doen wat de bevolking van hen verwacht ?  Regeren, beslissen, sturen met maar één ding voor ogen : alle noodzakelijke maatregelen nemen om het spreekwoordelijk bloedbad dat er nu echt wel aankomt zo veel als mogelijk te beperken...

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Het bericht dat de nieuwste Bond-film werd uitgesteld tot in november verraste ons wel, dat Tom Hanks Corona positief testte iets minder maar nu schakelt het Coronavirus (en de Belgische Regering, zij het veel te laat) een versnelling hoger.

De idiote maatregel als zouden evenementen tot 1.000 personen nog mogen plaatsvinden werd inmiddels bijgestuurd naar iets wat niet alleen logischer lijkt maar ook een enorme impact heeft en nog zal hebben op alles en iedereen.

Daar waar men bij Kinepolis begin deze week zich nog sterk maakte dat die 1.000 man per ruimte was heeft men nu zowaar besloten om de complexen te sluiten tot eind maart.  Ook Buda Kortrijk nam hetzelfde besluit en ongetwijfeld is jouw bioscoop in de buurt ook dicht tot eind maart of tot een nog niet gekende datum.

Voorlopig blijft de Filmfreak redactie gespaard en wij hopen oprecht ook dat jij niet ziek wordt. 

Wij hebben besloten om de reactie van de respectievelijke verdelers af te wachten en films die gepland staan voor de komende weken ook niet zomaar aan te passen op vlak van releasedatum of de datum waarop de film wordt uitgebracht te verwijderen.

Lumière, Belga Films en K.F.D. hebben alvast Filmfreak ingelicht van wijzigingen.  Zo zal Marianne & Leonard : Words of Love (Lumière) uitgesteld worden tot een nog niet gekende datum, werd de release van Pinocchio (Belga Films) in Frankrijk uitgesteld naar 21 augustus en voor België naar een nader te bepalen datum én liet K.F.D. (Kinepolis) weten dat een persvisie van één van hun films deze namiddag niet doorgaat.

Van zodra een bioscoopverdeler ons nieuwe releasedata doorstuurt van hun respectievelijke films passen wij dit onmiddellijk aan.

Na even geen handen meer schudden en niet meer zoenen (voor dat eerste werden wij alvast al één keer geschoffeerd...) dus en dus ook tot nader order niet meer naar de film/bioscoop.