The Best of Dorien B. wint 'Anonymous Trophy' voor Beste Film in Roemenië!

12/08/2019

Dit weekend heeft de debuutfilm van Anke Blondé The Best of Dorien B. de Anonymous Trophy voor Beste Film gewonnen op het  internationale onafhankelijke filmfestival in Roemenië (Sfântu Gheorghe). Actrice Kim Snauwaert mocht de prijs in ontvangst nemen van festivalregisseur Miruna Berescu  : Regisseur Anke Blondé zal heel blij zijn met deze prijs. Het was een geweldige eer om hier aanwezig te zijn., zei ze nog bij de ontvangst van de Award, die gepaard gaat met een bedrag van 3.000 euro.

Sinds zijn wereldpremière in Rotterdam in januari, werd de film al op een hele resem internationale festivals uitgenodigd zoals o.a. Sydney, Galway, Edinburgh, Lucca en Beijing. Eerder mocht Anke ook al de prijs voor Beste Internationale Debuut in ontvangst nemen in Galway en kreeg de film een speciale vermelding op het filmfestival van Lucca (Italië). 

The best of Dorien B. komt op 11 september uit in de Belgische bioscoop (distributie KFD) en opent op vrijdagavond 6 september de dertiende editie van het Filmfestival Oostende.