Angelina Jolie en Brad Pitt gaan scheiden

Angelina Jolie en Brad Pitt gaan scheiden
21/09/2016

Het leek een droomhuwelijk, de perfecte combinatie, maar dat bleek het uiteindelijk toch niet te zijn want op 20 september raakte bekend dat Brad Pitt en Angelina Jolie uit elkaar gaan…  Nochtans zijn de twee al samen sinds 2004, naar Hollywood-normen een eeuwigheid…  De klik tussen de twee kwam er destijds tijdens de opnames van “Mr. & Mrs. Smith”.  Een paar sinds 2004 maar uiteindelijk (pas) getrouwd in 2014 in Frankrijk, een gebeurtenis die zich – ook al volgens de Hollywood-traditie – afspeelde in het grootste geheim.

En dus houdt na ondermeer Jennifer Aniston nu ook Angelina Jolie het voor bekeken bij echtgenoot Brad.  Het is nog niet helemaal duidelijk wat precies de oorzaak is van de breuk maar de manier waarop mijnheer Pitt zich gedraagt ten opzichte van de kinderen zou aan de basis liggen van de problemen.  Officieel heet het “onverzoenbare verschillen”, een nogal vage term die een flinke lading dekt met andere woorden.  Sommige bronnen geven aan dat het cannabis- en drankmisbruik van papa Brad de belangrijkste reden is voor zijn woede-uitbarstingen en dus ook voor de nakende scheiding.  Angelina is van oordeel dat dit soort van reacties “te gevaarlijk” werd voor de kinderen dus nam ze het besluit om er de brui aan te geven.

En over die kinderen is ook al wel wat geschreven want bij Jolie-Pitt staat de teller inmiddels op zes, drie ‘eigen’ kinderen en drie geadopteerde kids, respectievelijk uit Cambodia (de 15-jarige Maddox), uit Ethiopië (Zahara, 11 jaar) en de 12-jarige Pax uit Viëtnam.  Enkel Maddox was bij aanvang van hun relatie al bij Jolie.

De ironie wil dat Pitt en Jolie onlangs nog een film maakten over een koppel wiens huwelijk op de klippen loopt (“By The Sea”, uitgebracht eind 2015).

Afwachten dus hoe de afhandeling van de scheiding zal verlopen maar ook wie de nieuwe respectievelijke partners worden natuurlijk.  Voor Angelina Jolie wordt het nummertje vier na Jonny Lee Miller en Billy Bob Thornton waarmee ze telkens drie jaar was getrouwd.  Puur statistisch bekeken gaat het cijfermatig bergaf want dit huwelijk klokte dus af op net geen drie jaar…

Brad Pitt was 4.5 jaar gehuwd met Jennifer Aniston.  Daar is vooral Marion Cotillard een belangrijke kanshebber, verschillende bronnen gaven al aan dat de twee het bijzonder goed met elkaar konden vinden tijdens de opnames van “Allied”.

Brad Pitt heeft inmiddels al officieel gereageerd en stelde : Ik ben heel verdrietig, maar het welzijn van onze kinderen is nu het belangrijkste”, zegt de acteur. “Ik vraag de pers dan ook om hen de nodige rust te geven in deze moeilijke tijden.