200.000 bezoekers voor Het Tweede Gelaat

200.000 bezoekers voor Het Tweede Gelaat
24/12/2017

Sinds de release op 25 oktober, heeft Het Tweede Gelaat  van Jan Verheyen inmiddels de kaap van de 200.000 bezoekers gehaald.  De film gaat nog op 13 verschillende locaties de Kerstvakantie in.

Het sluitstuk van de trilogie rond het speurdersduo Vincke en Verstuyft is hiermee veruit de meest bezochte Vlaamse film van 2017 tot hiertoe, en het grootste Vlaamse bioscoopsucces sinds De Premier die in oktober 2016 in de bioscopen kwam.

Voor regisseur Jan Verheyen is het bovendien zijn zesde film op rij die de kaap van 200.000 bezoekers overschrijdt.

Voor de 200.000 bezoekers kreeg Jan Verheyen de Platina Filmprijs.  De Gouden, Platina en Diamanten Filmprijs (voor respectievelijk 100.000, 200.000 en 400.000 bezoekers) werd voor Vlaamse filmproducties in het leven geroepen door Peter Craeymeersch, initiatiefnemer en organisator van FilmFestival Oostende, met de steun van het VAF/Filmfonds.

In Het tweede Gelaat gaat de ooit onvoorwaardelijke vriendschap tussen de commissarissen Vincke en Verstuyft door diepe dalen wanneer ze worden geconfronteerd met een reeks gruwelijke moorden.  Een overlevend slachtoffer drijft een wig tussen de vrienden wanneer Verstuyft valt voor haar charmes.  En ondertussen heeft de seriemoordenaar een nieuwe prooi in het vizier…

Naast Koen De Bouw en Werner De Smedt, neemt ook Greg Timmermans opnieuw zijn rol van inspecteur Cassier op.  Naast hen spelen Hendrik Aerts ('Het Vonnis), Jurgen Delnaet (Halfweg, Cordon 2), Chris Van den Durpel (Vermist, Marina), Hilde Heijnen en nieuwkomer Sofie Hoflack belangrijke rollen. Om de ensemblecast volledig te maken, zijn er eveneens rollen voor o.a. Jasmine Jaspers, Kadèr Gürbüz, Peter Thyssen, Michiel De Meyer, Marijke Pinoy, Kim Hertogs, Christel Domen, Julie Van den Steen, Karel Vingerhoets, Sven De Ridder, Daan Hugaert en Erik Goris.

Peter Bouckaert produceerde de film, Carl Joos schreef het scenario, Danny Elsen verzorgde de cinematografie en Philippe Ravoet deed de montage. 

Het Tweede Gelaat  is een Belgisch Nederlandse coproductie van Eyeworks Film & TV Drama, in coproductie met Phanta Film, één en ZDF.  De film geniet steun van het VAF, Screen Flanders en de Belgische tax shelter voor filmfinanciering en wordt in de Belgische bioscopen verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD).