100.000 Bezoekers voor De Behandeling

100.000 Bezoekers voor De Behandeling
28/02/2014

De Behandeling, de psychologische thriller van regisseur Hans Herbots (Verlengd Weekend, Het Goddelijke Monster) heeft gisteren de kaap van 100.000 bezoekers overschreden. De teller staat inmiddels op 102.028 bezoekers. In volle Oscar-hype en ondanks het huidige kalme bioscoopbezoek onder meer veroorzaakt door het zachte winterweer, staat De Behandling nog steeds in de top 10 van de nationale bezoekersaantallen. De film houdt dus prima stand tussen alle internationale topfilms die de laatste weken in programmatie kwamen.

Naast een enigmatische Geert Van Rampelberg staat een ensemble van echte rasacteurs. De (buur)man die Nick het leven zuur maakt, is voor Johan Van Assche die eerder schitterde als pater familias in &quot:Het Goddelijke Monster&quot:. Ina Geerts (Bo, Adem) speelt de commissaris en collega van Geert. De vrouw van het koppel dat door een indringer gegijzeld wordt en die als een leeuwin voor haar gezin vecht, wordt vertolkt door Laura Verlinden (Dood van een Schaduw, De Smaak van De Keyser).
Andere belangrijke rollen zijn voor Dominique Van Malder (Offline), Ingrid De Vos (De Bossen van Vlaanderen, 'Langs de Kade', 'Het Goddelijke Monster' en Tibo Vandenborre (Rundskop, The Invader).

De Behandeling volgt het verhaal van Rechercheur Nick Cafmeyer. Hij heeft de looks, is slim en maakt carrière. Maar er hangt een zware schaduw over zijn leven en relaties. Nick worstelt sinds zijn 9de met de onopgeloste verdwijning van zijn broertje Bjorn. Op aanwijzen van de kleine Nick is zijn buurman Plettinckx, een zedendelinquent, toen verhoord en weer vrijgelaten. Plettinckx woont na al die jaren nog steeds in dezelfde buurt als Nick en schept er genoegen in om hem te tergen. Het blijft op Nick wegen. De enige vrouw die op de hoogte is van dit drama uit zijn verleden, is zijn chef, Danni. Ze aarzelt om Nick te betrekken bij een nieuwe onrustwekkende zaak : een koppel is 3 dagen vastgehouden door een indringer. Van hun 9-jarig zoontje Robin en de dader ontbreekt elk spoor. Nick neemt de leiding in een adembenemende klopjacht.

De Behandeling is een productie van Peter Bouckaert voor Eyeworks (Marina, Het Vonnis).
Achter de camera stond DOP Frank van den Eeden (Kid, The Invader, Swooni, Dossier K., Unspoken, Vermist, Een Ander Zijn Geluk, Man zkt Vrouw).
Scenarist Carl Joos (De Zaak Alzheimer, Dossier K., The Broken Circle Breakdown) schreef het scenario, gebaseerd op ‘The Treatment’ van de Engelse schrijfster Mo Hayder.
De film kon rekenen op steun van oa het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege, VTM, Bruxellimages en de Belgische tax shelter voor filmfinanciering.
De Behandeling is op 26 januari uitgebracht in Vlaanderen en Brussel en wordt verdeeld door Kinepolis Film Distribution KFD).

100.000 bezoekers betekent een Gouden Award die aan regisseur Hans Herbots werd overhandigd (zie foto). De Gouden, Platina en Diamanten Award (voor respectievelijk 100.000, 200.000 en 400.000 bezoekers) werd voor Vlaamse filmproducties in het leven geroepen door de vzw Les Films du Bord de Mer (Filmfestival Oostende) met de steun van VAF/Filmfonds.